Насловна
Мени
Насловна
Подготовки
Матично
Адети
Црква
Занимливости
Хумор
Контакт
Галерии
Ваши Свадби
Венчаници
Костуми
Топ Листа
Анкета
Најбитно за свадба е:
 
Кој треба да ја организира свадбата:
 
Насловна
Вовед во подготовки Испечати Е-пошта
6.12.2006.

Организацијата на свадбата често може да биде напорна работа, но не заборавете дека најтешкиот дел сте го завршиле со изборот на својот животен сопатник, се друго е помалку битно…

Последно освежување ( 6.12.2006. )
Прочитај повеќе...
 
Предавање на невестинското руво Испечати Е-пошта
21.04.2006.

Во некои краеви предавањето на невестинското руво се прави вечерта пред свадбата, а некаде пак на самиот ден на свадбата..

Прочитај повеќе...
 
Што ви треба за светото венчание Испечати Е-пошта
15.05.2006.

Што се е потребно за светото венчание

Соборен Храм

Последно освежување ( 17.05.2006. )
Прочитај повеќе...
 
Дани и Кико Испечати Е-пошта
6.04.2006.

 

 

 

Последно освежување ( 5.06.2006. )
Прочитај повеќе...
 
Наде и Сашко Испечати Е-пошта
16.03.2007.
001
Последно освежување ( 16.03.2007. )
Прочитај повеќе...
 
Баница за зетот Испечати Е-пошта
25.04.2006.
Пред да почне трпезата бабата го почестува младоженецот на чело на трпеза со баница и кајгана.
Последно освежување ( 9.05.2006. )
Прочитај повеќе...
 
Покани Испечати Е-пошта
15.04.2006.

4 недели однапред

Последно освежување ( 25.04.2006. )
Прочитај повеќе...
 
Свадбена веселба Испечати Е-пошта
25.04.2006.

Интересно е како во минатото се одбележувале свадбените веселби: 

Последно освежување ( 25.04.2006. )
Прочитај повеќе...